torsdag 12 juni 2014

Telefontid

Telefontid hade vi till Mia Engman Olsson idag. Fick svar att det genetiska testet inte visade på nån mutation, så vi får leta vidare. Ny MR ska tas, vi ska försöka få till det ihop med ett återbesök i Lund, annars får det väl bli två besök helt enkelt. Pratade även om att Sonja inte alltid är helt kontaktbar, jag får tex aldrig kontakt med henne (om jag inte står alldeles framför henne) när jag ska vinka hejdå på dagis. Så vi ska träffa Mia inom någon vecka.

Sonja har varit hungrig på sista tiden, ofta blivit ledsen när maten har tagit slut och så. Magnus var och vägde henne i måndags och då hade hon gått ner 20gram. Snabbt mail till sköterska och dietist och dagsransonen ökades med 30kcal. Så det var bara att räkna om alla rätter igen, och laga nya även om 14 portioner fanns i frysen. Passade på att helt ta bort potatisen och ersätta med blomkål och rättika, så nu väger alla portioner 80-100gram istället för 40-50.

Möte med kommunen var på också, för att prata om möjlighet till avlastning. I vårt fall är det Kortids eller avlastningsfamilj som är alternativen. Man kan få avlösning i hemmet också men det känns inte aktuellt. Vi får se hur det blir, känns lite dubbelsidigt det här med avlastning, lite som ett misslyckande men ändå en möjlighet att få andas lite, och komma igen och vara en bra förälder till båda barnen. Vi får helt enkelt åka och titta på kortids och se. Familjer är lite svåra att hitta, man fick gärna komma med egna förslag, men man vill ju inte gärna fråga omkring, det bästa hade ju varit nån form av bekant iaf...

Ja, nåt mer intressant har jag inte att komma med just nu :-)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar