torsdag 6 december 2012

Uppdatering

Ja, allt har ju lunkat på här. Mycket nu med advent och december och alldeles snart jul! Vitt och fint är det ute, vintern stod liksom och lurade runt hörnet och tog oss med storm och alldeles plötsligt låg det 2dm snö på marken :-)

Det går rätt så bra med Sonja, hon gillar maten och äter den med god aptit. De senaste dagarna har hon varit lite sjuklig så då har ketonerna gått ner lite, igår hade hon 1,4 sedan 2,8 och vid läggning 3,1. Idag vid läggning hade hon 2,5 (de ska ju ligga mellan 3-5,5 och där har hon legat, runt 4). Vad man ganska snabbt reflekterar över att hon slutar lukta aceton, som man ofta gör när kroppen är i ketos. De sista dagarna har vi sett en minskning i antalet anfall, det har varit så tidigare när hon har varit sjuk men ändå tänds ett liten gnutta hopp. Kanske är det verkligen vändningen nu? Men som alla gånger förut blir man väl besviken... Only time will tell.

På måndag ska vi ta nya prover - syra/bas och Ph bla, det vi tog tisdagen efter hemkomst var helt ok, hoppas att det fortsätter i samma bana.

En tråkig sak med dieten är att man inte kan ge henne nåt extra att tugga lite på, majskrokar, bullbitar eller frukter. Tänkte att jag kanske skulle fråga om man kanske skulle kunna lägga in att hon äter typ en majskrok om dagen, det är ju mest kolhydrater men de väger ju typ ingenting så det blir ju inte så mycket vikt :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar