torsdag 15 november 2012

Dietist :-)

Ja, anfallen är som innan, när hon hade feber i förra veckan, förmodligen en reaktion på vaccinet, var de ju lite fler. Men nu är de på typ 30-40 om dagen igen.. Idag har vi höjt Lamotrigin ytterligare till 4x5mg 2 gånger dagligen

Idag ringde dietisten och det var ju skönt, så att hon får en uppfattning om hur och vad Sonja äter. Hon har ju fått en kostlista nedskickad till sig, men det kändes bra att få förklara lite också.

Jag har ju trott att hon skulle gå på Modifierad Atkins Diet som det heter, men hon ska tydligen äta helt ketogen kost, som är betydligt striktare än MAD. Men det är ju bara att gilla läget liksom. Nu är det bara några dagar kvar och vi är förväntansfulla och hoppas verkligen på att detta kan hjälpa henne. Hon kommer bara att få äta välling de första dagarna, när kosten introduceras, mest för att hon gillar välling mycket, så det blir enklare då.

Sen pratade jag om att få en mätare som mäter ketoner i blodet istället för i urinen (känns inte så lätt att få urinprov på en 1,5åring) men det skulle jag ta med sköterskan, fast det skulle nog inte vara några problem om jag förstod det rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar